Er is mij gevraagd waarom ik deze blog begonnen ben. Ik ben daar dan terug over beginnen nadenken (jaja af en toe kan ik dat nog) In eerste instantie was dit om mezelf te helpen. Ik kon alles van me afschrijven en jullie wisten meteen wat ik dacht of hoe ik me voelde. Op die manier moest ik niet telkens hetzelfde vertellen en dit bespaarde mij heel wat energie. Tegelijk kon ik mijn gevoelens verwerken.

Wat voor mezelf ook in het begin niet duidelijk was maar ziek zijn is een rouwproces dat gepaard gaat met heel wat leerprocessen. ik heb ontkend, onderhandeld, woede ondervonden, heel veel verdiet gehad en dan beginnen aanvaarden en vechten. ondertussen leer je jezelf kennen en leer je ook anderen op een andere manier kennen. Ik mag mezelf gelukkig prijzen met zoveel supporters aan de kant. ik vrees dat er wel wat andere gevallen zijn. Daarnaast draai je ook nog eens mee in de mallemolen van de ziekteverzekering. Ook niet altijd een pretje maar daar vertel ik later nog wel eens over.

Wat ik vrij snel van in het begin wist, dat was dat dit niet enkel een slechte nieuwsshow mocht worden. Dat zou ik echt erg vinden. Dit is een grote motivatie geworden voor mij. Aan een slechte nieuws show weiger ik mee te doen. Aan elke negatieve situatie moet ook een positieve keerzijde zijn.

Heel concreet is dit voor mij leren om op een andere manier in het leven te staan: rustiger worden, meer genieten, me niet druk maken,…. En als anderen dit ook een beetje mee oppikken, is dat heel mooi meegenomen.

daarnaast zou ik heel graag bereiken dat meer vrouwen aan zelfonderzoek doen. Het is zo simpel en toch ben ik heel hard verschoten dat er toch veel vrouwen dit niet doen. Dus tegen die vrouwen zeg ik : :komaan !!!!!

jammer genoeg heb ik tijdens de 5 maanden chemo nieuwe lotgenoten gezien. Dus misschien kan deze blog een hart onder de riem zijn voor de vele lotgenoten. Want hoe zwaar het ook is, je komt erdoor. Maar je moet willen en willen vechten !

ik schrijf dit terwijl ik mijn laatste chemo ga krijgen. De grootste berg is bijna genomen

in de lente kan ik beginnen bloeien